المقادير:
• 4 ثمرات مانجو.
• 10 ملاعق سكر ناعم.
• عصير ليمونة.
• نصف كيلو لبن حليب بارد.
• ملعقتين جوز هند.
• علبة كريم شانيته.
• كوب كبير لبن حليب بارد لاستخدام في عمل الكريم شانتيه.
• كوب صغير مياه باردة.
للتزين:
• 2 حبة مانجو مقطعة قطع صغيرة جدّا.
• كريز.
الطريقة:
أول حاجة تعمليها هي إنك تحضري الكريم شانتيه بإنك تخلطي الماء المثلج جيدا مع باودر الكريم شانتيه مع كوب البن البارد بالمضرب الكهربائي كويس جدّا لمدة 10 دقائق حتى يتضاعف حجمه ويصبح كريمي بعد كده حطيه في التلاجة.
قشري المانجو ثم قطعيها إلى أجزاء متوسطة وبعد كده اضربيها في الخلاط مع باقي المقادير وبعد كده خرّجي الكريم شانتيه من التلاجة وحطيه في كاسات الآيس كريم وصبي فوقه المانجو ودخليه في الفريزر لمدة ست ساعات.. بعد مرور الست ساعات خرجيه من الفريرز ولتزين قطّعي عليه قطع صغيرة من المانجو وحطي كريز وبالهنا والشفا..